Scania Engineer Program

Scania Engineer Program är ett introduktionsprogram som vänder sig till nyutexaminerade ingenjörer och systemutvecklare med kandidat- eller mastersexamen.

Programmet ger dig en unik start på Scania och lägger en bra grund för din framtida karriär inom teknik. Du kommer att få ett stort nätverk och tillsammans med engagerade och kreativa kollegor utveckla nyskapande teknik för att uppnå Scanias framtida mål, "att vara ledande inom hållbara transportlösningar".

Du blir anställd från din första dag och efter avslutat program blir du en viktig spelare för vår verksamhet inom produktion, logistik, konstruktion eller systemutveckling.

Om programmet
Scania Engineer Program pågår i tio månader och startar med en gemensam introduktion. Programmet omfattar minst fyra rotationer som du själv är med och påverkar. Målet med rotationerna är att få en god helhetssyn av verksamheten och till varje rotation får du en dedikerad handledare. Under programmet genomför du ett flertal kurser anpassade just för din framtida roll. Programmet har tre olika inriktningar;

Produktion och logistik: Du som väljer inriktning Produktion och logistik kan söka till programmet i Södertälje och Oskarshamn.
Mekanik eller Systemutveckling: Inom System och Mekanik får du en placering på Research and Development i Södertälje.

Vem söker vi?
Vi söker dig som har ett genuint tekniskt intresse inom produktion, logistik, konstruktion eller systemutveckling och som givetvis ser fram emot en långsiktig utveckling tillsammans med oss. Du har goda kunskaper i svenska och engelska i både tal och skrift och max ett års arbetslivserfarenhet. Väljer du inriktning mot Mekanik eller Systemutveckling krävs B-körkort. 

Som person är du analytisk, nyfiken och tar gärna initiativ till utveckling. Du får gärna vara en person som trivs i sociala sammanhang och ser nyttan av gott samarbete.

Vad erbjuder vi?
Vi erbjuder arbete i internationell miljö med stora möjligheter till personlig utveckling. För Scania är kompetensutveckling en naturlig del av vår företagskultur och blir därav en viktig del i din framgång.

På Scania kommer du få arbeta i nära samarbete med drivna kollegor samt möjlighet att kunna påverka och få ta ett stort eget ansvar.

Ansökan
Ansökan ska innehålla personligt brev, CV och betygskopior. Ofullständiga ansökningar kommer ej att behandlas.

Vänligen registrera endast en ansökan.

Välkommen med din ansökan senast den 29 januari.

Om jobbet

Titel: Scania Engineer Program

Verksamhetsområde: Forskning och Utveckling / Produktion

Land: Sverige

Stad: Södertälje

Sista sökdatum: 2020-01-29

Jobb Id:

Om Scania

Scania är en världsledande leverantör av transportlösningar. Tillsammans med våra partners och kunder driver vi omställningen till ett hållbart transportsystem. 2018 levererade vi 88 000 lastbilar, 8 500 bussar samt 12 800 industri- och marinmotorer till våra kunder. Nettoomsättningen uppgick till mer än 137 miljarder kronor, varav cirka 20 procent var tjänsterelaterade. Scania grundades 1891 och är idag verksamt i fler än 100 länder och har cirka 52 000 medarbetare. Forskning och utveckling är koncentrerad till Sverige, med filialer i Brasilien och Indien. Tillverkning sker i Europa, Latinamerika och Asien, med regionala produktionscentrum i Afrika, Asien och Eurasien. Scania är en del av TRATON SE. För mer information besök: www.scania.com.

Välj inriktning